'Saya Dah Makan Tahi 8 Tahun'..


Seorang lelaki usia 20'an dikesan kerap memasuki tandas wanita di sebuah pusat beli belah di daerah Pengjiang di bandar Jiangmen. Menurut pengawal keselamatan pusat beli belah itu, lelaki itu kerap dilihat mengunjungi tandas semenjak awal tahun ini.

"Dia pergi ke tandas wanita di tingkat dua untuk mencari najis untuk dimakan. Kebiasaannya dia datang di antara jam 8 pagi ke 10 pagi dan 3 petang," kata pengawal keselamatan itu yang mendedahkan lelaki itu masuk ke tandas wanita yang telah digunakan tetapi tidak dipam.

Kehadiran lelaki itu dengan selera peliknya, menimbulkan rasa kurang senang pengunjung wanita di pusat beli belah tersebut.Menurut doktor di Hospital Jiangmen, lelaki itu berkemungkinan menghadapi masalah mental.

Difahamkan, kesemua tandas wanita di pusat beli belah itu telah ditutup dan orang ramai mendesak agar kerajaan membantu merawat lelaki terbabit.Seorang wartawan sempat bertemu dengan lelaki itu di sebuah tandas wanita dan cuba mengetahui apa motif sebenar memakan najis wanita.

Wartawan: Apa yang awak buat di sini?

Pesakit: Makan tahi.

Wartawan: Apa? Apa yang ada di tangan awak?

Pesakit: Saya makan tahi bila saya lapar.

Wartawan: Tapi kenapa awak pilih untuk pergi ke tandas wanita?

Pesakit: Sebab tahi wanita lebih sedap.

Wartawan: Keluarga awak tak risau pasal awak?

Pesakit: Mereka semua dah mati.

Wartawan: Tak risau ke kesihatan terjejas?

Pesakit: Saya dah makan tahi 8 tahun. Malah rasa semakin cergas selepas makan tahi.


Post a Comment