Memilukan..Anak Hidap Biliary Atresia, Bapa Dibedah Untuk Derma Hati Disahkan Hidap Kanser Usus..

Sungguh besar dugaan yang ditanggung keluarga ini, kisah dugaan hidup keluarga En Jamilulehsan B. Taridi, 28 tahun dan isterinya Nur Amirah Syazwani Bt Pandi, 22thn, di mana mereka mempunyai seorang cahaya mata kesayangan mereka Muhammad Aril Zafran,1 tahun.


Anak kesayang mereka itu telah disahkan menghidapi sakit Biliary Atresia iaitu sejenis penyakit hati kronik dan memerlukan pembedahan dan penderma hati baru.

Kisah sedih mereka bermula apabila meninggalkan Malaysia ke bumi China untuk menjalani pembedahan. Berikut adalah coretan yang diambil oleh Facebook Puan Natipah Abu, iaitu sukarelawan yang aktif membantu masyarakat.


Takkala membaca coretan puan Natipah Ini luluh rasa hati ini mengenangkan nasib adik Aril. Dimaklumkan sepatutnya pembedahan kali kedua ini dia akan dilakukan pada jumaat esok, tetapi terpaksa dibatalkan kerana dana tidak mencukupi selepas menjalankan pemdedahan usus bapanya.


Anda boleh ke FB Ibu anak ini Eira Syazwani. Sedih tengok status status yang diupdatenya..

Jom bantu. 

NUR AMIRAH SYAZWANI BT PANDI 
MAYBANK 508270104111

Admin merayu orang ramai mari sama-sama kita bantu adik Aril semoga dia membesar gembira dan normal seperti kanak-kanak lain.Bersama kita mendoakan anak kecil ini selamat menjalaani pembedahan dan cepat sihat.


Post a Comment